Pekándiótorta

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pekándiótorta
Adag: 1 tortaforma (8 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A díszítéshez:
igény szerint félbevágott pekándió
A tálaláshoz:
ízlés szerint vaníliafagylalt
vagy
ízlés szerint tejszínhab
A tésztához:
25 dkg liszt
1 csipet
12 dkg kockára vágott vaj
6 evőkanál hideg tej
6 dkg világos nádcukor
1 evőkanál margarin
vagy
1 evőkanál zsír
A töltelékhez:
35 dkg tisztított, durvára tört pekándió
3 evőkanál melasz
3 db tojás
8 és fél dkg olvasztott vaj
3 evőkanál kukoricaszirup
1 teáskanál vaníliaaroma
25 dkg nádcukor
1 csipet

Elkészítés:

1. A tésztához a lisztet és a cukrot tálba tesszük, és belemorzsoljuk a vajat. A cukrot és a tejet hozzáadjuk, és az egészet lágy tésztává dolgozzuk össze. Frissen tartó fóliába csomagoljuk, és 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.

2. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy 23-25 cm átmérőjű sütőformába nyomkodjuk.

A kilógó széleket levágjuk. Sütőpapírral kibéleljük és babbal megtöltjük. Előmelegített sütőben 200 °C-on 20 percig sütjük. Eltávolítjuk róla a sütőpapírt és a babot. A sütő hőmérsékletét 180 °C-ra kapcsoljuk, és beteszünk egy tepsit.

3. A töltelékhez a tojásokat kissé felverjük. Belekeverjük a nádcukrot, a vaníliaaromát és a sót, majd a vajat, a kukoricaszirupot, a melaszt és az összevágott diót. A tésztára öntjük, és fél pekándiószemekkel díszítjük.

4. Az előmelegített tepsire téve 35-40 percig sütjük, amíg a töltelék megszilárdul. Melegen vagy langyosan tálaljuk, tetszés szerint tejszínhabbal vagy vaníliafagylalttal.

Pekándiótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1500 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Pekándiótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
szólj hozzá, értékelj