Pavlova-torta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pavlova-torta
Adag: 4 szelet
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db érett, hámozott mangó
6 dl zsíros tejszín
2 db hámozott, szeletelt kivi
25 dkg tisztított, szeletelt eper
3 db érett, szeletelt őszibarack
2 evőkanál narancslikőr
1 csipet borkősav
1 csipet
1 teáskanál vaníliaaroma
A díszítéshez:
igény szerint friss mentalevél

Elkészítés:

1. Sütőpapírral kibélelünk 3 tepsit, és mindegyik közepére rajzolunk egy 22 cm átmérőjű kört. A tojásfehérjét felverjük, belekeverjük a borkősavat és a sót, majd hozzáadunk 20 dkg cukrot. 2 percig verjük, amíg fényes habot kapunk. Habzsákba tesszük, és mindegyik kört kitöltjük vele, középen kicsit felpúpozva. Előmelegített sütőben 110 °C-on 180 percig sütjük őket. Kivesszük, és hűlni hagyjuk.

2. A tejszínt a vaníliaaromával és a maradék cukorral felverjük. A felszeletelt gyümölcsöket egy tálban összekeverjük a likőrrel.

3. Az egyik habcsóklapot rátesszük egy tálalótányérra, és megkenjük a cukrozott tejszínhab egyharmadával. Erre kerül a gyümölcs egyharmada, majd megint egy habcsóklap. A rétegezést egy habcsóklappal, tejszínnel és a gyümölccsel fejezzük be. Mentalevéllel díszítve tálaljuk.

Narancslikőr lehet például a Cointreau
Pavlova-torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2151 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Pavlova-torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
szólj hozzá, értékelj