Pavlova-torta



Elkészítés:
1. Sütőpapírral kibélelünk 3 tepsit, és mindegyik közepére rajzolunk egy 22 cm átmérőjű kört. A tojásfehérjét felverjük, belekeverjük a borkősavat és a sót, majd hozzáadunk 20 dkg cukrot. 2 percig verjük, amíg fényes habot kapunk. Habzsákba tesszük, és mindegyik kört kitöltjük vele, középen kicsit felpúpozva. Előmelegített sütőben 110 °C-on 180 percig sütjük őket. Kivesszük, és hűlni hagyjuk.
2. A tejszínt a vaníliaaromával és a maradék cukorral felverjük. A felszeletelt gyümölcsöket egy tálban összekeverjük a likőrrel.
3. Az egyik habcsóklapot rátesszük egy tálalótányérra, és megkenjük a cukrozott tejszínhab egyharmadával. Erre kerül a gyümölcs egyharmada, majd megint egy habcsóklap. A rétegezést egy habcsóklappal, tejszínnel és a gyümölccsel fejezzük be. Mentalevéllel díszítve tálaljuk.