Szicíliai marcipántorta



Elkészítés:
1. Egy 22 cm átmérőjű, kivehető aljú, kerek sütőformát kivajazunk. A konyhai robotgép táljába szitált lisztet és sót összemorzsoljuk a vajjal. Annyi vizet adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon. A tésztát lisztezett deszkán a formánál 8 cm-rel nagyobbra nyújtjuk. A formát kibéleljük a tésztával, a kilógó széleket levágjuk. Sütőpapírt teszünk rá, és megtöltjük szárazbabbal.
2. 30 percre hűtőbe tesszük, majd előmelegített sütőben 190 °C-on 10 percig sütjük. Eltávolítjuk a sütőpapírt és a babot, és a tésztát még 5 percre visszatesszük a sütőbe. A sütő hőmérsékletét 180 °C-ra kapcsoljuk. A marcipánt ráreszeljük a még forró tésztára.
3. A darált mandulát, a vajat és a cukrot konyhai robotgépben simára keverjük. Hozzáadunk 1 evőkanál lisztet és 1 tojást, majd megint 1 evőkanál lisztet és a másik tojást, és eldolgozzuk. Végül belekeverjük a maradék lisztet. A keveréket tálba öntjük, beleszórjuk a mazsolát, a citrushéjat és a cseresznyét. A marcipánra simítjuk, a szeletelt mandulával megszórjuk, és 40 percig sütjük. Hidegen tálaljuk.