Szicíliai marcipántorta

Adag: 1 tortaforma (6 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
13 dkg liszt
1 csipet
8 dkg hideg, darabolt vaj
igény szerint víz
A töltelékhez:
30 dkg marcipán
5 dkg szeletelt mandula
15 dkg vaj
6 dkg liszt
2 db tojás
6 dkg mazsola
6 dkg apróra vágott kandírozott citromhéj
5 dkg félbevágott kandírozott cseresznye

Elkészítés:

1. Egy 22 cm átmérőjű, kivehető aljú, kerek sütőformát kivajazunk. A konyhai robotgép táljába szitált lisztet és sót összemorzsoljuk a vajjal. Annyi vizet adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon. A tésztát lisztezett deszkán a formánál 8 cm-rel nagyobbra nyújtjuk. A formát kibéleljük a tésztával, a kilógó széleket levágjuk. Sütőpapírt teszünk rá, és megtöltjük szárazbabbal.

2. 30 percre hűtőbe tesszük, majd előmelegített sütőben 190 °C-on 10 percig sütjük. Eltávolítjuk a sütőpapírt és a babot, és a tésztát még 5 percre visszatesszük a sütőbe. A sütő hőmérsékletét 180 °C-ra kapcsoljuk. A marcipánt ráreszeljük a még forró tésztára.

3. A darált mandulát, a vajat és a cukrot konyhai robotgépben simára keverjük. Hozzáadunk 1 evőkanál lisztet és 1 tojást, majd megint 1 evőkanál lisztet és a másik tojást, és eldolgozzuk. Végül belekeverjük a maradék lisztet. A keveréket tálba öntjük, beleszórjuk a mazsolát, a citrushéjat és a cseresznyét. A marcipánra simítjuk, a szeletelt mandulával megszórjuk, és 40 percig sütjük. Hidegen tálaljuk.

Szicíliai marcipántorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2318 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Szicíliai marcipántorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
recepttár