Ötfűszer-keverékkel füstölt csirke

| Füstölt csirke receptek
Adag: 6 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
¼ teáskanál kínai ötfűszer-por
170 dkg csirke
3 evőkanál lágy barna cukor
dl szójaszósz
1 evőkanál finomra vágott, reszelt gyömbér
2 db szárított mandarinhéj

Elkészítés:

1. A csirkét hideg vízben megmossuk. Papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet. A csirke belsejéből eltávolítjuk a nagyobb zsírdarabokat.

2. A csirkét egy nagy, nem fémből készült tálba tesszük a szójaszósszal és a gyömbérrel. Lefedve legalább 4 órán át pácoljuk, vagy egész éjszakára a hűtőben hagyjuk, időnként megfordítjuk.

3. Egy lábos aljára egy kis rácsot teszünk (1. kép), ami elég nagy ahhoz, hogy a csirkét megtartsa. A rács szintjéig vizet öntünk a lábosba. A csirkét a rácsra tesszük. A vizet felforraljuk, a lábost szorosan lefedjük, a hőt csökkentve a csirkét 15 percig pároljuk. A tüzet elzárjuk, és a csirkét további 15 percig állni hagyjuk. A csirkét áttesszük egy tálba.

4. A lábost kimossuk, és 3-4 nagy alufóliadarabbal kibéleljük. Egy mozsárban vagy robotgépben összetörjük a mandarinhéjat és a csillagánizst, míg durva zsemlemorzsaszerű lesz. Hozzáadjuk az ötfűszer-keveréket és a cukrot. A fűszerkeveréket a fóliára szórjuk (2. kép).

5. A rácsot visszatesszük a lábosba, és a csirkét rátesszük. A lábost közepes hőfokú tűzhelyre tesszük, és mikor a fűszerkeverék füstölni kezd, szorosan lefedjük. A hőfokot alacsonyra csökkentjük; a csirkét 20 percig füstöljük. Egy hústűvel megszúrjuk a csirke combját, így ellenőrizzük, hogy megsült-e: a belőle kicsorduló lének tisztának kell lennie. A csirkét kivesszük a lábosból, és kínai módon feldaraboljuk. Fontos, hogy az ebben az utolsó lépésben keletkezett hő nagyon intenzív. Mikor a csirkét kivesszük a lábosból, a lábost a tűzhelyen hagyjuk hűlni, mielőtt megfogjuk.

Ötfűszer-keverékkel füstölt csirke Ötfűszer-keverékkel füstölt csirke
Nagyon aromatikus és igen testes, meglehetősen száraz fehérbor illik hozzá.
Ötfűszer-keverékkel füstölt csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5226 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Ötfűszer-keverékkel füstölt csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
tippek, fortélyok