Egészben párolt hal ropogós zöldséggel

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Egészben párolt hal ropogós zöldséggel
Adag: 4 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 szál újhagyma
1 szál szárzeller
100 dkg konyhakész vörös tengeri sügér
vagy
100 dkg konyhakész tengeri keszeg
1 darabka friss, vékonyra szeletelt gyömbér
½ teáskanál
½ teáskanál fehér bors
1 evőkanál szezámolaj
1 evőkanál szójaszósz
1 és ¼ dl olaj

Elkészítés:

1. A hal külsejét és belsejét alaposan megmossuk, papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet. A halat sóval és borssal megszórjuk, és a belsejébe tesszük a gyömbért. A szezámolajat elkeverjük a szójaszósszal, és vékonyan bekenjük vele a halat.

2. Az újhagymát és a zellert 4 cm-es darabokra vágjuk, aztán gyufaszálnyi csíkokra aprítjuk. A paprikát 4 cm hosszú, vékony, gyufaszálnyi csíkokra vágjuk.

3. Egy pár fa evőpálcikát keresztben a wokba helyezünk (hogy rácsként funkcionáljon), és a wokba körülbelül 7 cm magasan vizet öntünk. A hal legkövérebb részét háromszor bemetsszük, és egy tűzálló tálban az evőpálcikákra tesszük. Lefedjük, és magas hőfokon felforraljuk a vizet. 15-20 percig pároljuk; a tüzet elzárjuk, a zöldséget a halra szórjuk, és 3 percig lefedve hagyjuk.

4. A párolt halat előmelegített tálra csúsztatjuk. Egy kis serpenyőben nagyon forróra hevítjük az olajat, szinte füstöljön, aztán óvatosan ráöntjük a zöldségre. A zöldség vagy a hal bőre serceghet. Kis tálnyi szója- és chiliszósszal, és sok párolt fehér rizzsel tálaljuk.

Az olaj legyen olyan forró, hogy ropogóssá és fényessé tegye a zöldséget. Tetszés szerint az asztalnál is a halra önthetjük az olajat; egész látványos, amint serceg.
Egészben párolt hal ropogós zöldséggel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3999 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Egészben párolt hal ropogós zöldséggel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
most van szezonja