Ropogós bőrű csirke

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Ropogós bőrű csirke
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál méz
1 db 130 dkg-os csirke
2 db cikkekre vágott citrom
1 teáskanál
1 db szárított, csíkokra vágott mandarinhéj
A sütéshez:
olaj
Az ötfűszer-sóhoz:
½ teáskanál kínai ötfűszer-por
½ teáskanál őrölt fehérbors
2 evőkanál
1 teáskanál szemes fehér bors

Elkészítés:

1. A csirkét hideg vízben megmossuk. Egy nagy lábosba tesszük, és annyi hideg vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a mézet, a csillagánizst, a mandarinhéjat és a sót, és felforraljuk. Csökkentjük a hőfokot, és lassú tűzön 15 percig főzzük. A csirkét egy tányérra tesszük kihűlni.

2. A csirkét hosszában kettévágjuk. Papírtörlőkre téve 20 percre a hűtőbe helyezzük, nem fedjük le.

3. Egy wokban vagy mély, vastag aljú serpenyőben felhevítjük az olajat. Akkor elég forró, ha egy darabka kenyér 30 másodperc alatt megpirul benne. A csirke felét bőrével lefelé nagyon óvatosan beleengedjük. 6 percig sütjük, megfordítjuk, és további 6 percig sütjük, ellenőrizzük, hogy a bőre mindenütt érintkezzen az olajjal. Papírtörlőn lecsepegtetjük. Ugyanígy sütjük meg a csirke másik felét.

4. Az ötfűszer-só készítése: a sót és a szemes borsot egy kis serpenyőbe tesszük, és szárazon addig keverjük, míg illatozni kezd, és a só kissé megpirul. Egy mozsárban mozsártörővel, vagy két fóliaréteg között nyújtófával összetörjük a keveréket. Összekeverjük az ötfűszer-keverékkel és a fehér borssal, és egy kis lapos edénybe tesszük.

5. Kínai módra feldaraboljuk a csirkét. Megszórjuk az ötfűszer-sóval, és citromcikkekkel tálaljuk.

Ha marad ötfűszer-só, légmentesen záródó tartóban több hónapig tárolhatjuk.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Ropogós bőrű csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1832 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Ropogós bőrű csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
tippek, fortélyok