Florentin-tortácska

| , Mandulás tortlett receptek
Adag: 6 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A díszítéshez:
8 szem apróra vágott kandírozott cseresznye
2 evőkanál apróra vágott kandírozott citromhéj
10 dkg apróra darabolt étcsokoládé
A karamellhez:
3 evőkanál víz
5 dkg szeletelt mandula
A kikenéshez:
igény szerint vaj
A mandulás töltelékhez:
8 dkg vaj
2 db tojás
2 evőkanál liszt
A munkafelületre:
kevés liszt
A tésztához:
1 evőkanál porcukor
8 dkg hideg, darabolt vaj
1 csipet
13 dkg liszt
ízlés szerint hideg víz

Elkészítés:

1. A karamellhez a vizet és a cukrot lábosba tesszük, és kis lángon megolvasztjuk a cukrot. Ne kevergessük, csak hagyjuk forrni 10 percig, amíg karamellizálódik, akkor keverjük hozzá a mandulát, és fordítsuk ki vajjal megkent alufóliára. Hagyjuk kihűlni és megszilárdulni, majd összetörjük, és darabokra vágjuk.

2. Hat 9 cm átmérőjű, kivehető aljú, kis, kerek sütőformát kivajazunk. Az átszitált lisztet és sót a vajjal konyhai robotgépben morzsásra dolgozzuk össze. Hozzáadjuk a cukrot és annyi hideg vizet, hogy puha cipó legyen belőle. Lisztezett deszkára tesszük, és 6 részre osztjuk. A darabokat egyenként kinyújtjuk, és kibéleljük velük a formákat. A kilógó széleket levágjuk. A formákat 30 percre a mélyhűtőbe tesszük.

3. Közben a töltelékhez egy lábosban felolvasztjuk a vajat, majd a tojásokat a cukorral habosra verjük. Az olvasztott vajat is hozzákeverjük, majd beleszórjuk a lisztet és a darált mandulát.

4. A formákat kivesszük a mélyhűtőből, a tésztát letakarjuk sütőpapírral, és szárazbabbal megtöltjük. Előmelegített sütőben 200 °C-on 10 percig sütjük őket. Eltávolítjuk sütőpapírt és a babot, a tölteléket a formákba kanalazzuk, majd 8-10 percre visszatesszük őket a sütőbe. Közben összekeverjük a cseresznyét, a citrushéjat, a csokoládét és a karamellt. Elosztjuk a süteményeken, amelyek még olyan forrók, hogy a csokoládé rájukolvad. Tálalás előtt hagyjuk teljesen kihűlni.

Florentin-tortácska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1595 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Florentin-tortácska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
facebook