Bogyós pite

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bogyós pite
Adag: 1 sütőforma (4 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A díszítéshez:
2 evőkanál porcukor
A kikenéshez:
kevés vaj
A munkafelületre:
kevés liszt
A tálaláshoz:
ízlés szerint tejszínhab
A tésztához:
23 dkg liszt
3 dkg darált mogyoró
10 dkg darabolt vaj
1 db reszelt citromhéj
1 db felvert tojássárgája
4 evőkanál tej
A töltelékhez:
23 dkg szeder
23 dkg málna
23 dkg fekete áfonya

Elkészítés:

1. A gyümölcsöt 3 evőkanál cukorral egy lábosban kis lángon 5 percig főzzük, közben gyakran megkeverjük, majd levesszük a tűzről.

2. A lisztet tálba szitáljuk, és hozzáadjuk a mogyorót. A vajat belemorzsoljuk, majd beleöntjük a maradék cukrot. Hozzáadjuk a citromhéjat, a tojássárgáját, 3 evőkanál tejet, és összedolgozzuk. Lisztezett deszkán gyorsan átgyúrjuk. Frissen tartó fóliába csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük.

3. Egy 20 cm átmérőjű, kerek sütőformát kivajazunk. A tészta kétharmadát 0,5 cm vékonyra kinyújtjuk, és kibéleljük vele a tál alját és oldalát. A gyümölcsöt a formába öntjük. A tészta szélét vízzel megkenjük, és a maradék tésztát is kinyújtjuk, ezzel fedjük be a pitét. A szélét körben levágjuk, majd két nyílást vágunk a tetején, és két tésztalevélkével díszítjük. A maradék tejjel megkenjük. Előmelegített sütőben 190 °C-on 40 percig sütjük.

4. A pitét kivesszük a sütőből, porcukorral megszórjuk, és tejszínhabbal tálaljuk.

Bogyós pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1585 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Bogyós pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
recepttár