New York-i krémsajttorta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
New York-i krémsajttorta
Adag: 1 tortaforma (8-10 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg morzsolt teljes kiőrlésű keksz
40 dkg krémsajt
6 evőkanál vaj
2 nagyobb tojás
másfél teáskanál vaníliaaroma
4 és fél dl tejföl
A kikenéshez:
igény szerint napraforgóolaj
Az áfonyaöntethez:
25 dkg fekete áfonya
4 evőkanál víz
1 teáskanál kukoricakeményítő
vagy
1 teáskanál nyílgyökérliszt

Elkészítés:

1. A vajat kis lángon felolvasztjuk. A kekszet belekeverjük, és az egészet egyenletesen belenyomkodjuk egy olajjal kikent, 20 cm átmérőjű, kerek piteformába. A krémsajtot, a tojást, a fele cukrot és 1/2 teáskanál vaníliaaromát konyhai robotgépben simára keverünk. A krémet a tésztára öntjük, és elsimítjuk a tetejét. A tálat tepsire tesszük, és a tortát előmelegített sütőben 190 °C-on 20 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, és 20 percig hűlni hagyjuk. A sütőt ne kapcsoljuk ki.

2. A tejfölt a maradék cukorral és vaníliaaromával összekeverjük, és a tortára kenjük. 10 percre visszatesszük a sütőbe, majd kivesszük, és hűlni hagyjuk. 8 órára vagy egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

3. Az öntethez a cukrot egy lábosban 2 evőkanál vízzel kis lángon felmelegítjük. Amikor a cukor felolvadt, nagyobbra vesszük a lángot, beleöntjük az áfonyát, lefedjük, és néhány percig főzzük. Levesszük a tűzről. A nyílgyökérlisztet vagy a kukoricakeményítőt és a maradék vizet összekeverjük, a gyümölcshöz adjuk, és simára keverjük. Visszatesszük a tűzre. Addig főzzük, amíg besűrűsödik, és áttetsző lesz. Hagyjuk kihűlni.

4. A tortát 60 perccel tálalás előtt kivesszük a formából. Az áfonyamártással leöntjük, és tálalásig hideg helyre tesszük.

New York-i krémsajttorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2786 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
New York-i krémsajttorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
tippek, fortélyok