Mandulatorta

Adag: 1 tortaforma (8-10 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A beszóráshoz:
igény szerint porcukor
A kikenéshez:
kevés liszt
kevés vaj
A munkafelületre:
kevés liszt
A tálaláshoz:
ízlés szerint tejföl
A tésztához:
28 dkg liszt
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 csipet
15 dkg hideg, darabolt vaj
1 db tojás
1 evőkanál hideg víz
A töltelékhez:
½ teáskanál mandulaaroma
2 evőkanál reszelt narancshéj
2 teáskanál liszt
18 dkg darabolt vaj
3 nagyobb tojás

Elkészítés:

1. A lisztet, a cukrot, a citromhéjat és a sót összemorzsoljuk a vajjal. A tojásokat a vízzel felverjük, és villával kevergetve hozzáadjuk a liszthez. A tésztát cipóvá formázzuk, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.

2. A tésztát lisztezett deszkán 3 mm vékonyra nyújtjuk. Kibélelünk vele egy 25 cm átmérőjű sütőformát, és legalább 15 percre visszatesszük a hűtőbe. A tésztát sütőpapírral letakarjuk és szárazbabbal megtöltjük. Előmelegített sütőben 220 °C-on 12 percig sütjük. Eltávolítjuk róla a sütőpapírt és a babot, és a tésztát még 4 percre visszatesszük a sütőbe. Utána kivesszük, és hagyjuk kihűlni. A sütő hőmérsékletét 200 °C-ra kapcsoljuk.

3. Közben a töltelékhez a vajat és a cukrot simára keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük a mandulát, a lisztet, a narancshéjat és a mandulaaromát, és jól eldolgozzuk benne.

4. A tölteléket a tésztába simítjuk. 30-35 percig sütjük, vagy amíg a beleszúrt tűre már nem ragad tészta. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni, végül megszórjuk porcukorral. Ízlés szerint tejföllel tálaljuk.

Mandulatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1458 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Mandulatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
twitter