Őszibarack-rakottas



Elkészítés:
1. Az őszibarackokat egy 23 cm-es, négyszögletes hőálló tálba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, a citromlét, a kukoricakeményítőt, a vaníliaaromát, és összekeverjük. Előmelegített sütőben 220 °C-on 20 percig sütjük.
2. Közben a lisztet, a cukrot (2 evőkanálnyit félreteszünk), a sütőport és a sót tálba szitáljuk. Ujjal belemorzsoljuk a vajat. A tojást egy kis edényben 5 evőkanál tejjel felverjük, majd egy villával a száraz hozzávalókhoz keverjük. Ha a tészta túl száraznak tűnik, adjunk hozzá még egy evőkanál tejet.
3. A sütő hőmérsékletét 200 °C-ra mérsékeljük. Az őszibarackot kivesszük a sütőből, és a tésztát kanalanként elosztjuk a gyümölcs tetején. A maradék cukorral megszórjuk, visszatesszük a sütőbe, és még 15 percig sütjük, vagy amíg a tészta aranyszínűre sül - közben egyenletesen eloszlik a barackon. Forrón vagy langyosan, a fagylalttal tálaljuk.