Őszibarack-rakottas

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Őszibarack-rakottas
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tálaláshoz:
ízlés szerint diófagylalt
vagy
ízlés szerint vaníliafagylalt
A tésztához:
18 dkg liszt
másfél teáskanál sütőpor
½ teáskanál
8 dkg vaj
1 db tojás
5 evőkanál tej
A töltelékhez:
6 db hámozott, szeletelt őszibarack
másfél teáskanál kukoricakeményítő
4 evőkanál kristálycukor
½ evőkanál citromlé
½ teáskanál vaníliaaroma

Elkészítés:

1. Az őszibarackokat egy 23 cm-es, négyszögletes hőálló tálba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, a citromlét, a kukoricakeményítőt, a vaníliaaromát, és összekeverjük. Előmelegített sütőben 220 °C-on 20 percig sütjük.

2. Közben a lisztet, a cukrot (2 evőkanálnyit félreteszünk), a sütőport és a sót tálba szitáljuk. Ujjal belemorzsoljuk a vajat. A tojást egy kis edényben 5 evőkanál tejjel felverjük, majd egy villával a száraz hozzávalókhoz keverjük. Ha a tészta túl száraznak tűnik, adjunk hozzá még egy evőkanál tejet.

3. A sütő hőmérsékletét 200 °C-ra mérsékeljük. Az őszibarackot kivesszük a sütőből, és a tésztát kanalanként elosztjuk a gyümölcs tetején. A maradék cukorral megszórjuk, visszatesszük a sütőbe, és még 15 percig sütjük, vagy amíg a tészta aranyszínűre sül - közben egyenletesen eloszlik a barackon. Forrón vagy langyosan, a fagylalttal tálaljuk.

Őszibarack-rakottas
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1337 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Őszibarack-rakottas
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
vegetáriánus ételek