Körtés-pekándiós rétes



Elkészítés:
1. A körtét meghámozzuk, kimagozzuk és feldaraboljuk. 1 evőkanál vajat egy serpenyőben megolvasztunk, és aranyszínűre pirítjuk benne a zsemlemorzsát. A zsemlemorzsát, a körtét, a diót, a nádcukrot és a narancshéjat tálba tesszük. A maradék vajat egy kis lábosban megolvasztjuk.
2. Egy réteslapot megnedvesített konyharuhába burkolva félreteszünk. Egy másik lapot vékonyan megkenünk olvasztott vajjal. A megvajazott réteslapra egy kis tölteléket kenünk, a széleken 2,5 cm-t üresen hagyva. A többi réteslapot az elsőre helyezzük, mindegyiket megvajazzuk és megkenjük töltelékkel. A tetejét meglocsoljuk mézzel és narancslével.
3. A réteslapok rövidebb oldalát ráhajtjuk a töltelékre, majd az egészet feltekerjük. Óvatosan ráemeljük a tepsire, a széle felülre kerüljön. A maradék vajjal megkenjük, és beleburkoljuk a félretett réteslapba.
4. Előmelegített sütőben 200 °C-on 25 perc alatt aranyszínűre és ropogósra sütjük. Megszórjuk porcukorral, és melegen, joghurttal kínáljuk.