Körtés-pekándiós rétes

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Körtés-pekándiós rétes
Adag: 4 szelet
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg tisztított, apróra vágott pekándió
2 db érett körte
2 evőkanál narancslé
10 dkg készen vásárolt réteslap
1 db narancs reszelt héja
2 és fél dkg nádcukor
5 dkg zsemlemorzsa
4 evőkanál vaj
6 evőkanál méz
A megszóráshoz:
igény szerint porcukor
A tálaláshoz:
ízlés szerint joghurt

Elkészítés:

1. A körtét meghámozzuk, kimagozzuk és feldaraboljuk. 1 evőkanál vajat egy serpenyőben megolvasztunk, és aranyszínűre pirítjuk benne a zsemlemorzsát. A zsemlemorzsát, a körtét, a diót, a nádcukrot és a narancshéjat tálba tesszük. A maradék vajat egy kis lábosban megolvasztjuk.

2. Egy réteslapot megnedvesített konyharuhába burkolva félreteszünk. Egy másik lapot vékonyan megkenünk olvasztott vajjal. A megvajazott réteslapra egy kis tölteléket kenünk, a széleken 2,5 cm-t üresen hagyva. A többi réteslapot az elsőre helyezzük, mindegyiket megvajazzuk és megkenjük töltelékkel. A tetejét meglocsoljuk mézzel és narancslével.

3. A réteslapok rövidebb oldalát ráhajtjuk a töltelékre, majd az egészet feltekerjük. Óvatosan ráemeljük a tepsire, a széle felülre kerüljön. A maradék vajjal megkenjük, és beleburkoljuk a félretett réteslapba.

4. Előmelegített sütőben 200 °C-on 25 perc alatt aranyszínűre és ropogósra sütjük. Megszórjuk porcukorral, és melegen, joghurttal kínáljuk.

Ha fagyasztott réteslapot vásárolunk, teljesen felengedve kezdjük el feldolgozását.
Körtés-pekándiós rétes
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1374 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Körtés-pekándiós rétes
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
szótár