Csokoládés-diós rétes

| , Csokoládés rétes receptek
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csokoládés-diós rétes
Adag: 1 tepsi (6 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
22 dkg apróra vágott dió
12 dkg apróra darabolt étcsokoládé
12 dkg apróra darabolt tejcsokoládé
12 dkg apróra darabolt fehér csokoládé
20 dkg készen vásárolt réteslap
5 dkg porcukor
15 dkg vaj
3 evőkanál kukoricaszirup
A kikenéshez:
kevés vaj
A tálaláshoz:
ízlés szerint fagylalt

Elkészítés:

1. Egy tepsit vékonyan kivajazunk. 1 evőkanál diót félreteszünk. A csokoládékat összekeverjük.

2. Egy réteslapot tiszta konyharuhára terítünk. Megkenjük olvasztott vajjal, meglocsoljuk egy kis kukoricasziruppal, és megszórjuk csokoládéval és dióval. Ráteszünk egy másik lapot, és mindezt addig ismételjük, amíg az összes csokoládét és diót el nem használjuk.

3. A konyharuha segítségével feltekerjük a rétest, rátesszük a sütőlemezre, meglocsoljuk egy kis kukoricasziruppal, és megszórjuk a félretett dióval. Előmelegített sütőben 190 °C-on 20-25 percig sütjük. Ha a diófélék nagyon pirulnak, egy alufóliadarabbal lefedjük a rétest.

4. A kész rétest megszórjuk porcukorral, és melegen, fagylalttal kínáljuk.

A boltban vásárolt réteslapot enyhén megnedvesített konyharuhába téve, 20-30 percig pihentessük. A megmaradt réteslapokat gyorsan csomagoljuk be légmentesen és tegyük hűtőszekrénybe. A maradék réteslapokat mielőbb használjuk fel!
Csokoládés-diós rétes
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3294 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Csokoládés-diós rétes
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
cikkek