Zabpelyhes-mogyorós falatka

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zabpelyhes-mogyorós falatka
Adag: 10 tepsi (150 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
70 dkg mazsola
115 dkg zabpehely
60 dkg mogyoró
1 csipet
1 és ¼ teáskanál szódabikarbóna
7 és fél teáskanál őrölt szegfűbors
60 dkg liszt
2 és fél teáskanál mandulaaroma
5 teáskanál vaníliaaroma
20 evőkanál tej
5 db felvert tojás
115 dkg nádcukor
90 dkg margarin
vagy
90 dkg vaj
A kikenéshez:
kevés margarin
vagy
kevés vaj

Elkészítés:

1. A vajat és a cukrot egy nagy tálban habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, a tejet, a vaníliaaromát és a mandulaaromát, és alaposan kikeverjük. A mogyorót felaprítjuk.

2. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a szegfűborsot, a szódabikarbónát és a sót. Apránként hozzáadjuk a krémhez, majd beleforgatjuk a zabpelyhet, a mazsolát és a mogyorót.

3. Két nagy kivajazott tepsire kiskanállal 30 halmot rakunk a tésztából, egymástól kellő távolságra. 190 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt aranyszínűre sütjük őket. Kivesszük a sütőből, majd fémrácsra helyezve hagyjuk őket teljesen kihűlni.

Zabpelyhes-mogyorós falatka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1373 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Zabpelyhes-mogyorós falatka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
twitter