Zabpelyhes-mogyorós falatka
Desszertek | Mazsolás aprósütemény receptek , Mogyorós aprósütemény receptek , Zabpelyhes aprósütemény receptek
Elkészítési idő:
35 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A vajat és a cukrot egy nagy tálban habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, a tejet, a vaníliaaromát és a mandulaaromát, és alaposan kikeverjük. A mogyorót felaprítjuk.
2. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a szegfűborsot, a szódabikarbónát és a sót. Apránként hozzáadjuk a krémhez, majd beleforgatjuk a zabpelyhet, a mazsolát és a mogyorót.
3. Két nagy kivajazott tepsire kiskanállal 30 halmot rakunk a tésztából, egymástól kellő távolságra. 190 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt aranyszínűre sütjük őket. Kivesszük a sütőből, majd fémrácsra helyezve hagyjuk őket teljesen kihűlni.