Fügés-diós keksz



Elkészítés:
1. A fügét apróra vágjuk. A vajat, a mézet, a fügét és a cukrot egy nagy tálban habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, és alaposan kikeverjük.
2. Egy másik tálban elvegyítjük egymással a sót, a szegfűborsot, a szódabikarbónát, a vaníliaaromát és a datolyát. Apránként hozzáadjuk a krémhez. Beleszitáljuk a lisztet, és ismét jól elkeverjük. Végül beledolgozzuk a zabpelyhet és a diót.
3. A tésztából 20 kiskanálnyi halmot teszünk egymástól kellő távolságra 2 nagy kivajazott tepsire. Tetszés szerint díszíthetjük őket fügedarabokkal. A kekszet 180 °C-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt aranyszínűre sütjük. Kivesszük a sütőből, majd fémrácsra helyezve hagyjuk teljesen kihűlni.
A fenti mennyiségekből 20 darabot kapunk.