Fügés-diós keksz

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fügés-diós keksz
Adag: 2 tepsi (20 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál szárított, apróra vágott datolya
2 és fél dkg apróra vágott dió
23 dkg zabpehely
23 dkg liszt
½ teáskanál vaníliaaroma
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál őrölt szegfűbors
1 csipet
2 db felvert tojás
4 evőkanál nádcukor
13 dkg méz
23 dkg vaj
A díszítéshez:
ízlés szerint szárított, darabolt füge
A kikenéshez:
kevés vaj

Elkészítés:

1. A fügét apróra vágjuk. A vajat, a mézet, a fügét és a cukrot egy nagy tálban habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, és alaposan kikeverjük.

2. Egy másik tálban elvegyítjük egymással a sót, a szegfűborsot, a szódabikarbónát, a vaníliaaromát és a datolyát. Apránként hozzáadjuk a krémhez. Beleszitáljuk a lisztet, és ismét jól elkeverjük. Végül beledolgozzuk a zabpelyhet és a diót.

3. A tésztából 20 kiskanálnyi halmot teszünk egymástól kellő távolságra 2 nagy kivajazott tepsire. Tetszés szerint díszíthetjük őket fügedarabokkal. A kekszet 180 °C-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt aranyszínűre sütjük. Kivesszük a sütőből, majd fémrácsra helyezve hagyjuk teljesen kihűlni.

A fenti mennyiségekből 20 darabot kapunk.

Fügés-diós keksz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2874 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Fügés-diós keksz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
szólj hozzá, értékelj