Levendulás korong

Adag: 1 tepsi (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál levendulalevél
13 dkg puha vaj
6 dkg barna cukor
1 db reszelt, héja citrom
18 dkg liszt
A kikenéshez:
kevés vaj
A megszóráshoz:
kevés barna cukor

Elkészítés:

1. A cukrot és a levendulaleveleket konyhai robotgépbe tesszük. Nagyon finomra aprítjuk, majd hozzáadjuk a vajat és a citromhéjat. Habosra és könnyűre keverjük. Áttesszük egy tálba, beleszitáljuk a lisztet, és puha tésztát gyúrunk belőle.

2. A tésztát sütőpapírra tesszük, és egy másik sütőpapírt fektetve a tetejére 5 mm vékonyra nyújtjuk. A felső papírt levesszük, és egy 7 cm átmérőjű kerek formával korongokat szaggatunk a tésztából. A maradékot újra összegyúrjuk, és abból is korongokat szúrunk ki.

3. Lapáttal óvatosan átrakjuk a korongokat egy nagy, kivajazott tepsire. Villával beszurkáljuk őket, és 150 °C-ra előmelegített sütőben 12 perc alatt aranyszínűre sütjük. A kekszeket 2 percig a sütőlemezeken pihentetjük, majd fémrácsra helyezve hagyjuk őket teljesen kihűlni. Végül cukorral megszórjuk a tetejüket.

Levendulás korong
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 942 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Levendulás korong
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
recepttár