Pekándiós brownie

Adag: 1 tepsi (20 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg apróra vágott pekándió
1 teáskanál tej
23 dkg vaj
13 dkg liszt
¾ teáskanál szódabikarbóna
¼ teáskanál sütőpor
10 dkg nádcukor
½ teáskanál mandulaaroma
1 db tojás
A kikenéshez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Egy nagy szögletes tepsit vajjal vékonyan kikenünk és sütőpapírral kibélelünk.

2. A csokoládét hőálló tálba tesszük, és egy lábos forró víz felett megolvasztjuk. Közben a lisztet, a szódabikarbónát és a sütőport egy tálba szitáljuk.

3. A pekándiót felaprítjuk és félretesszük. Egy másik tálban a vajat a cukorral krémesre keverjük, majd beledolgozzuk a tojást és a mandulaaromát. A csokoládét levesszük a tűzről, és belekeverjük a vajas krémbe. Hozzáadjuk a lisztet, a tejet, a pekándiót, és jól elkeverjük.

4. A tésztát az előkészített tepsibe töltjük, a tetejét elsimítjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük (a közepe maradjon még kissé puha). A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni. 20 szeletre vágjuk, és tálaljuk.

Pekándiós brownie
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1495 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Pekándiós brownie
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
szótár