Uborkamártogatós

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető olcsó
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg hámozott, reszelt kígyóuborka
20 dkg krémsajt
2 dl joghurt
1 szál apróra vágott menta
1 kávéskanál
4 evőkanál borecet
1 mokkáskanál őrölt bors
4 evőkanál olívaolaj
4 gerezd zúzott fokhagyma
2 kávéskanál apróra vágott, friss kapor
néhány szem apróra vágott olajbogyó

Elkészítés:

Az uborkát megmossuk, néhány zöld csíkot rajtahagyva meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Kissé besózzuk, 15 percig pihentetjük. A borecetet a sóval és a borssal habosra keverjük, apránként hozzáadjuk az olajat. A tejszínes krémsajtot és a joghurtot összedolgozzuk, botmixerrel simára pépesítjük, belekeverjük a zúzott fokhagymát, az olajos mártást, végül a kaprot, az apróra vágott mentát és olajbogyót. Az uborkát alaposan kinyomkodjuk, a joghurtos-fűszeres masszához adjuk, gondosan lefedjük, hidegen tartjuk. Tálalás előtt a masszát jól átkeverjük. Sült húsokhoz kínálhatjuk.

Uborkamártogatós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 612 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
Kép nélkül
Uborkamártogatós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
szólj hozzá, értékelj