Garnélás táska

Gow gees

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Garnélás táska
Adag: 6-8 főre (40 )
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A töltelékhez:
50 dkg nyers garnélarák
1 csipet őrölt bors
1 csipet
½ teáskanál porcukor
1 evőkanál reszelt gyömbér
2 evőkanál apróra vágott vízigesztenye
3 teáskanál kukoricaliszt
2 teáskanál szezámolaj
1 teáskanál szójaszósz

Elkészítés:

1. Egy tálban összekeverjük a megtisztított és apróra vágott nyers garnélát, a frissen reszelt gyömbért és a felaprított vízigesztenyét.

2. Simára keverjük a kukoricalisztet a szezámolajjal, a szójaszósszal, a porcukorral, egy kis sóval és borssal, és a garnélához keverjük.

3. Egyszerre 1 gow gee tésztalappal dolgozva a közepére teszünk 1 púpozott teáskanál keveréket, és a széleit félkör alakban összenyomjuk. A sarkait lefelé csavarjuk, hogy félhold alakú legyen.

4. Egy bambusz vagy fém párolóbetét alját kibéleljük kör alakú sütőpapírral. A gow gee táskákat elrendezzük a papíron, ügyelünk arra, hogy ne érjenek egymáshoz (lehet, hogy adagonként kell megpárolnunk). Lefedve 8 percig pároljuk. Azonnal tálaljuk.

Garnélás táska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1601 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Garnélás táska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
most van szezonja