Rákhúsos batyu

Dim sim

Adag: 4 főre (20 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A töltelékhez:
20 dkg rákhús
25 dkg nyers garnélarák
2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
4 szál apróra vágott újhagyma
3 db gomba
3 evőkanál finomra vágott szójacsíra
1 evőkanál teriyakimártás
2 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés:

1. Egy tálban összekeverjük a lecsepegtetett és fellazított rákhúst, a megtisztított és felaprított nyers garnélát, a finomra aprított újhagymát, a beáztatott és felaprított kínai gombát, a szójacsírát, a teriyaki szószt, a zúzott fokhagymát és a frissen reszelt gyömbért.

2. Egyszerre 1 wonton-tésztalappal dolgozva a közepére teszünk 1 evőkanál tölteléket, a sarkait összecsippentjük, és bezárjuk. A többi wonton-tésztalapot felhasználásig letakarjuk egy nedves konyharuhával.

3. Egy bambusz vagy fém párolóbetét alját kibéleljük kör alakú sütőpapírral. A batyukat elrendezzük a papíron, ügyelünk arra, hogy ne érjenek egymáshoz (lehet, hogy több adagban kell megpárolnunk). Lefedve 8 percig pároljuk. Azonnal tálaljuk.

Rákhúsos batyu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3297 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Rákhúsos batyu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
facebook