Rántott hal

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rántott hal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet hal
vagy
4 nagyobb halfilé
ízlés szerint
A panírozáshoz:
igény szerint zsemlemorzsa
igény szerint liszt
igény szerint tojás
A sütéshez:
olaj

Elkészítés:

1. A halat (lehet harcsa, csuka vagy tengeri hal is), ha kell, megtisztítjuk, folyóvíz alatt lemossuk, konyhai papírtörlővel leszárogatjuk.

2. Sütés előtt besózzuk, kicsit állni hagyjuk, majd a lisztbe, a felvert tojásba, a zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban mindkét oldalát piros ropogósra sütjük.

3. A vékonyabb szeletek sütési ideje 4-5 perc. A vastagabb, gerinccsonttal sütött szeleteknél megfordítás után a tüzet csendesítjük, és néhány percig még sütjük.

Sült burgonyát, és tartármártást adhatunk hozzá.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Tartármártás

Kép nélkül
2 evőkanál tejföl
1 dl fehérbor
1 kávéskanál mustár
1 csipet kristálycukor
ízlés szerint
A majonézhez::
1 dl olaj

A majonézt a fehérborral és a tejföllel elkeverjük, a mustárral, a cukorral, sóval ízesítjük. Sűrűbb tartármártás készítésekor az olajos majonézhez tojásonként 1 dl sűrű tejfölt öntünk.

Rántott hal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2954 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
Rántott hal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
könyvek