Rántott hal



Elkészítés:
1. A halat (lehet harcsa, csuka vagy tengeri hal is), ha kell, megtisztítjuk, folyóvíz alatt lemossuk, konyhai papírtörlővel leszárogatjuk.
2. Sütés előtt besózzuk, kicsit állni hagyjuk, majd a lisztbe, a felvert tojásba, a zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban mindkét oldalát piros ropogósra sütjük.
3. A vékonyabb szeletek sütési ideje 4-5 perc. A vastagabb, gerinccsonttal sütött szeleteknél megfordítás után a tüzet csendesítjük, és néhány percig még sütjük.
Sült burgonyát, és tartármártást adhatunk hozzá.
Tartármártás

A majonézt a fehérborral és a tejföllel elkeverjük, a mustárral, a cukorral, sóval ízesítjük. Sűrűbb tartármártás készítésekor az olajos majonézhez tojásonként 1 dl sűrű tejfölt öntünk.