Rácponty

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg ponty
75 dkg héjában főtt, karikára vágott burgonya
1 kávéskanál pirospaprika
3 evőkanál olaj
2 fej karikára vágott vöröshagyma
2 db karikára vágott zöldpaprika
2 db karikára vágott paradicsom
2 dl tejföl
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A pontyot a szokásos módon megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, bevagdossuk, s a közökbe vékony szalonnaszeleteket dugunk, sózzuk, borsozzuk, meghintjük a pirospaprikával, kicsit állni hagyjuk.

2. Közben a burgonyát héjában nem túl puhára főzzük, majd ha kissé kihűlt, meghámozzuk, karikákra vágjuk.

3. Egy nagyobb tűzálló tálat kikenünk olajjal, alját kirakjuk a burgonyakarikákkal, megsózzuk, és forróra melegített sütőben fél óra hosszat sütjük.

4. Ráfektetjük a megtisztított és karikákra vágott hagymát, paprikát meg paradicsomot, végül a tetejére rakjuk a megtűzdelt haldarabokat, olajjal meglocsoljuk. A sütő hőfokát nem túl forróra csökkentjük, betesszük az előkészített halat, és kb. 30 percig sütjük.

5. Ha a teteje túlzottan pirulni kezd, sütőpapírral letakarjuk. Végül ráöntjük a tejfölt, s ezzel is kicsit pirítjuk.

A Fogast rácosan a rácponttyal azonos módon készítjük el.
Siller illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Rácponty
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 669 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
Kép nélkül
Rácponty
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
facebook