Omlós diótortácska

Adag: 4 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
9 dkg dió
4 evőkanál puha vaj
½ db reszelt citromhéj
7 dkg liszt
½ teáskanál sütőpor
2 db tojás
A díszítéshez:
6 szem félbevágott dió
A krémhez:
1 teáskanál citromlé
½ db reszelt citromhéj
9 dkg porcukor
4 evőkanál puha vaj

Elkészítés:

1. Egy 12 darabos muffinsütő mélyedéseit papírformákkal kibéleljük, vagy 12 kétrétegű papírformát tepsire állítunk.

2. Konyhai aprítógépben egy-egy gombnyomással megdaráljuk a diót úgy, hogy finom, de még ne olajos legyen. Mellészórjuk a kis darabkákra vágott vajat, a cukrot, a citromhéjat, a lisztet és a tojást, és szép simára keverjük. A tésztát a papírformákba kanalazzuk.

3. A tortácskákat 190 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, amíg szépen megemelkednek, és aranyszínűek lesznek. Rácsra tesszük őket kihűlni.

4. A krémhez egy tálban habosra verjük a vajat, majd beleszitáljuk a porcukrot, hozzáadjuk a citrom héját és levét, és jól összekeverjük.

5. Amikor a tortácskák kihűltek, kevés krémet kenünk a tetejükre, és fél dióval díszítjük őket.

Omlós diótortácska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1350 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Omlós diótortácska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
ételfotó