Mandulás csirke

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mandulás csirke
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg hámozott, főtt mandula
30 dkg szeletelt csirkemellfilé
1 darabka frissen reszelt gyömbér
¼ teáskanál őrölt fehérbors
2 és fél dl olaj
1 evőkanál szójaszósz
2 teáskanál kukoricaliszt
1 fej apróra vágott hagyma
1 szál ferdén vékonyra szeletelt szárzeller
5 dkg darabolt zöldbab
3 evőkanál csirkehúsleves
2 evőkanál víz
1 teáskanál szezámolaj
2 teáskanál kukoricaliszt
¼ teáskanál
2 evőkanál száraz sherry
vagy
2 evőkanál rizsbor

Elkészítés:

1. Egy kis serpenyőben felhevítjük az olajat, és csak 1 percig pirítjuk benne a mandulát: addig forgatjuk az olajban, míg halvány aranyszínű lesz. Szűrőkanállal azonnal kiszedjük, és papírtörlőn lecsepegtetjük. Az olajat félretesszük.

2. A szójaszószt simára keverjük 2 teáskanál kukoricaliszttel. Jól összekeverjük a csirkével, és 5 percig állni hagyjuk. A mandula pirításához használt olajból 2 evőkanálnyit nagyon forróra hevítünk a wokban. Magas hőfokon 2 percig keverve sütjük a rézsútosan felszeletelt csirkét, aztán kivesszük a wokból.

3. Ha nagyon kevés olaj maradt a wokban, teszünk bele még 1 evőkanálnyit a mandulához használt olajból. Újra felhevítjük a wokot, és 4 percig keverve sütjük benne a hagymát és a zellert. Hozzáadjuk a babot, a bambuszrügyet és a gyömbért, és még 1 percig pirítjuk. Hozzáöntjük a csirkelevest, a bort vagy a sherryt, a vizet és a szezámolajat, és lefedve 30 másodpercig pároljuk. A 2 teáskanál kukoricalisztet 1 evőkanál vízzel simára keverjük. Belekeverjük a mártásba, és felforraljuk. A csirkét és a mandulát visszatesszük a wokba, jól összekeverjük, és hagyjuk, hogy épphogy átmelegedjen. Sózzuk, borsozzuk, és azonnal tálaljuk.

Csirke alapleves

Kép nélkül
75 dkg csirkecsont
40 dl víz
1 csokor bouquet garni
6 szem bors
1 db kockára vágott zeller
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 nagyobb fej kockára vágott vöröshagyma

1. A csirkecsontot és a farhátat apróra vágjuk, és a kockára vágott vöröshagymával, sárgarépával, zellerdarabbal együtt fazékba rakjuk. A borssal és a bouquet garnival fűszerezzük, (1. kép) és felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és 2-3 óráig kis lángon főzzük. A tetején képződő habot szűrőlapáttal időnként leszedjük (2. kép). Utána sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.

3. Egy éjjelen át hideg helyen állni hagyjuk, majd papírtörlővel a tetején képződött zsírt leszedjük (3. kép).

4. A levest félliternyire beforraljuk, és formába, esetleg a jégkockatartóba töltve megfagyasztjuk. Ahhoz, hogy 20 deciliter levest kapjunk, 15 deciliter vízzel fel kell hígítani.

Mandulás csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4215 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Mandulás csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
szólj hozzá, értékelj