Rózsaszirom-tortácska

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rózsaszirom-tortácska
Adag: 1 tepsi (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 teáskanál sütőpor
18 dkg liszt
¼ teáskanál vaníliaaroma
2 db kissé felvert tojás
1 evőkanál tej
8 evőkanál puha vaj
néhány csepp rózsavíz
A beszóráshoz:
ízlés szerint kristálycukor
A díszítéshez:
ízlés szerint ezüst cukordrazsé
A kandírozott rózsasziromhoz:
12 db bio rózsaszirom
1 db kissé felvert tojásfehérje
A krémhez:
18 dkg porcukor
6 evőkanál puha vaj
igény szerint ételfesték

Elkészítés:

1. A szirmokat a kandírozáshoz óvatosan leöblítjük, és konyhai papírtörlővel jól leitatjuk róluk a vizet. Kenőecsettel minden szirom mindkét oldalát bevonjuk tojásfehérjével, majd jól becukrozzuk. Tálcára rakosgatjuk, és alufóliával lefedve egy egész éjszakán át hagyjuk száradni őket.

2. Egy 12 darabos muffinsütő mélyedéseit papírformákkal kibéleljük, vagy 12 kétrétegű papírformát tepsire állítunk.

3. A vajat és a cukrot tálban habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a tojást, minden adagot jól felverve. Belekeverjük a tejet, a rózsaolajkivonatot és a vaníliaaromát, majd fémkanállal beleforgatjuk a lisztet. A tésztát a papírformákba kanalazzuk.

4. A tortácskákat 200 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt aranyszínűre sütjük, majd rácsra tesszük kihűlni.

5. A krémhez egy nagy tálban habverővel felhabosítjuk a vajat. A porcukrot beleszitáljuk, és jól elkeverjük. Ezután beletesszük a szirmok színét kiegészítő ételfestéket, ha használunk.

6. Amikor a tortácskák kihűltek, mindegyik tetejére kevés krémet kenünk. 1-2 kandírozott rózsaszirommal és ezüst cukorgolyókkal díszítjük őket.

Rózsaszirom-tortácska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1078 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Rózsaszirom-tortácska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
szótár