Kínai sült rizs

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Kínai sült rizs
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg főtt garnélarák
25 dkg sonka
2 db kissé felvert tojás
1 fej közepes méretű vöröshagyma
4 szál újhagyma
2 evőkanál földimogyoró-olaj
2 teáskanál sertészsír
2 evőkanál szójaszósz

Elkészítés:

1. A tojást sózzuk, borsozzuk.

2. A hagymát négy cikkre vágjuk. Az újhagymát rézsútosan rövid darabokra vágjuk. A sonkát nagyon vékony csíkokra vágjuk.

3. Egy wokban felhevítünk 1 evőkanál olajat, beleöntjük a tojást, a szilárd részét a közepe felé húzzuk, és megbillentjük a wokot, hogy a még nem szilárdult tojás a szélére folyjon. Mikor a tojás majdnem megszilárdult, nagy darabokra szedjük szét, hogy rántottaszerű legyen. Egy tányéron félretesszük.

4. A többi olajat és a sertészsírt felhevítjük a wokban, körbefuttatjuk, hogy bevonja az alját és az oldalát. Hozzáadjuk a hagymát, és magas hőfokon keverve pirítjuk, míg kezd üvegesedni. Hozzáadjuk a sonkát, és 1 percig keverve sütjük. Hozzáadjuk a rizst és a zöldborsót, és 3 percig keverve sütjük, míg a rizs átmelegszik. Hozzáadjuk a tojást, a szójaszószt, az újhagymát és a garnélákat. Felmelegítjük, és tálaljuk.

Ha lehetséges, egy nappal előbb főzzük meg a rizst, és egy éjszakára tegyük a hűtő¬be. Így a szemek elkülönülnek, és a rizs nem lesz ragadós.
Kínai sült rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4019 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Kínai sült rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
könyvek