Mogyoróvajas muffin

Adag: 6-8 főre (16 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
13 dkg darabolt mogyoróvaj
1 dl tej
2 teáskanál sütőpor
23 dkg liszt
1 teáskanál vaníliaaroma
2 db kissé felvert tojás
23 dkg barna cukor
4 evőkanál puha vaj
vagy
4 evőkanál margarin
A krémhez:
20 dkg lágy, zsíros krémsajt
23 dkg porcukor
2 evőkanál puha vaj

Elkészítés:

1. A muffinsütő mélyedéseibe 16 muffinpapírt teszünk.

2. Egy tálban a vajat, a cukrot és a mogyoróvajat 1-2 perc alatt jól összedolgozzuk. Apránként hozzáadjuk a tojást, minden adagot jól elkeverve, majd hozzáöntjük a vaníliaaromát is. Beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, és a tejet is hozzáöntve fémkanállal beleforgatjuk. A tésztát a papírformákba töltjük.

3. 190 °C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranyszínűre sütjük a tortácskákat, majd süteményrácson hagyjuk őket kihűlni.

4. A krémhez a krémsajtot és a vajat nagy tálban kézi mixerrel simára keverjük, majd a porcukrot is beleszitálva, jól elkeverjük.

5. Miután a tortácskák kihűltek, a krémet lekerekített hegyű késsel szépen eloszlatjuk a tetejükön, és a tálalásig hűtőbe tesszük őket.

Mogyoróvajas muffin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 7580 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Mogyoróvajas muffin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
hírlevél