Mézes-mázas sütemény

Adag: 4-6 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 dkg finomra vágott dióbél
1 evőkanál méz
9 dkg liszt
½ teáskanál sütőpor
¼ teáskanál őrölt fahéj
1 csipet reszelt szerecsendió
6 evőkanál puha vaj
1 db finomra reszelt narancs
2 db kissé felvert tojás
A tetejére:
másfél dkg finomra vágott dióbél
1 db narancs reszelt héja
2 evőkanál méz
¼ teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

1. A muffinsütő mélyedéseit papírformákkal kibéleljük, vagy 12 kétrétegű muffinpapírt tepsire teszünk.

2. A lisztet, a sütőport, a fahéjat, a szegfűszeget és a szerecsendiót tálba szitáljuk. A vajat a cukorral külön tálban habosra keverjük. Hozzáadjuk a mézet és a narancshéjat, majd apránként beleöntjük a tojást, minden adag után erősen felverve a krémet. Fémkanállal beleforgatjuk a lisztet, hozzákeverjük a diót, majd a tésztát a formákba kanalazzuk.

3. 190 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, amíg szépen megemelkedik, és aranyszínű lesz. Rácsra tesszük kihűlni.

4. A tetejéhez a diót összekeverjük a fahéjjal. A mézet és a narancslevet lábosban alacsony hőmérsékleten kevergetve összemelegítjük.

5. Amikor a tortácskák már majdnem kihűltek, villával beszurkáljuk a tetejüket, és meglocsoljuk a meleg narancsos mézzel. Dióval megszórva, melegen vagy hidegen fogyasztjuk.

Mézes-mázas sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2980 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Mézes-mázas sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
recept beküldése