Chilis sertésoldalas

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Chilis sertésoldalas
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg zsíros oldalas
2 teáskanál hoisin-szósz
1 evőkanál sambal oelek
vagy
1 evőkanál chilis szójababszósz
2 teáskanál finomra vágott fokhagyma
1 evőkanál földimogyoró-olaj
5 dl víz
3 teáskanál porcukor
1 evőkanál sötét szójaszósz

Elkészítés:

1. Az oldalast egy nagy lábosba tesszük annyi vízzel, amennyi ellepi. Felforraljuk, a hőt csökkentve 5 percig főzzük; jól lecsepegtetjük.

2. Egy wokba vagy vastag aljú serpenyőbe tesszük az oldalast és az összes többi hozzávalót. Lefedve, lassú tűzön 45 percig főzzük. Leszűrjük, 2,5 dl folyadékot félreteszünk. Egy tiszta wokot vagy vastag aljú serpenyőt felhevítünk, és barnára pirítjuk benne az oldalasdarabokat.

3. Hozzáadjuk a félretett főzőfolyadékot, és közepes hőfokon addig főzzük, míg mázas bevonatot képez a sertéshúson.

4. A sertéshúsdarabokat 3 cm-es darabokra vágjuk, és a mártással leöntve tálaljuk.

Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Chilis sertésoldalas
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1378 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Chilis sertésoldalas
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
google+