Ropogós sült rák

Adag: 7 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 ¾ db élő, 100 dkg-os folyami rák
½ teáskanál őrölt fehérbors
½ teáskanál
¾ teáskanál zúzott fokhagyma
1 ¾ db finomra vágott piros chilipaprika
1 ¾ db kissé felvert tojás
A sütéshez:
olaj
Fűszerkeverék:
5 és ¼ teáskanál porcukor
1 teáskanál őrölt fehérbors
7 evőkanál rizsliszt
7 evőkanál finomliszt

Elkészítés:

1. A rákot 120 percre a mélyhűtőbe tesszük, míg teljesen megmerevedik, és meghal (a rák vagy a homár megölésének ez a leghumánusabb módja).

2. A rákot minden sártól megtisztítjuk. A hasa alatti lebenyt hátrahúzzuk, és lecsippentjük (1. kép). Lecsavarjuk a lábát és az ollóját. A testét szétnyitjuk (2. kép), és eltávolítjuk a puha kopoltyút és a belső szerveket (3. kép). Egy húsvágó bárddal 4 részre vágjuk a testet. A bárd hátával, egy határozott ütéssel feltörjük az ollóját (4. kép).

3. Egy nagy tálban elkeverjük a tojást a chilivel, a fokhagymával, a sóval és a borssal. Beleforgatjuk a rákdarabokat; lefedve egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

4. A fűszerkeverékhez az összes hozzávalót egy nagy tányérra szitáljuk. Mindegyik rákdarabot belemártjuk a fűszerkeverékbe, és a felesleget lerázzuk.

5. Egy wokban felhevítjük az olajat, és az ollókat 7-8 percig, a testrészeket 3-4 percig, a lábakat 2 percig sütjük. Papírtörlőn lecsepegtetjük, és tálaljuk.

Ropogós sült rák Ropogós sült rák Ropogós sült rák Ropogós sült rák
A rákot kézzel esszük. Ezt az ételt magában, rizs nélkül tálaljuk.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Ropogós sült rák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3052 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Ropogós sült rák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
szólj hozzá, értékelj