Wonton-leves

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg nyers garnélarák
1 csomag wontontésztalap
1 teáskanál szezámolaj
1 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál
2 szál finomra vágott újhagyma
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
2 evőkanál finomra vágott vízigesztenye
12 és fél dl marhahúsleves
vagy
12 és fél dl csirkehúsleves
A körítéshez:
4 szál vékonyra szeletelt újhagyma

Elkészítés:

1. A garnélát kibontjuk a páncéljából, tápcsatornáját eltávolítjuk, húsát finomra aprítjuk.

2. A gombát leforrázzuk, és 20 percig áztatjuk. Leszűrjük, és kinyomjuk belőle a felesleges folyadékot. A szárát eltávolítjuk, a kalapját finomra aprítjuk. A garnéla húsát, a gombát, a sertéshúst, a sót, a szójaszószt, a szezámolajat, az újhagymát, a gyömbért és a vízigesztenyét jól összekeverjük.

3. Egyszerre csak 1 wonton-tésztalappal dolgozunk, a többit egy tiszta, nedves konyharuhával letakarjuk, nehogy kiszáradjon. Mindegyik négyzet alakú tésztalap közepére teszünk egy púpozott teáskanál darált húsos keveréket (1. kép). A tészta sarkait megnedvesítjük, átlósan félbehajtjuk, a három sarkát behajtjuk (2. kép). A wonton-batyukat egy tányérra tesszük, kissé meghintjük liszttel, nehogy összeragadjanak.

4. Lobogva forró vízben 4-5 percig főzzük a wonton-batyukat. Egy külön lábosban felforraljuk a csirkehúslevest vagy a marhahúslevest. Szűrőkanállal kivesszük a wonton-batyukat a vízből, és egy levesestálba tesszük. Újhagymával körítjük, és ráöntjük a forró levest. Azonnal tálaljuk.

Wonton-leves Wonton-leves
Egy 25 dkg-os csomagban 60 kis wonton-tésztalap van - a maradékot folpackba csomagoljuk, és a mélyhűtőbe tesszük.
A wonton-batyukat a 4. pontig egy nappal előre is el lehet készíteni, és lefedve a hűtőben tárolni. Közvetlenül a tálalás előtt főzzük meg.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Csirke alapleves

Kép nélkül
75 dkg csirkecsont
40 dl víz
1 csokor bouquet garni
6 szem bors
1 db kockára vágott zeller
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 nagyobb fej kockára vágott vöröshagyma

1. A csirkecsontot és a farhátat apróra vágjuk, és a kockára vágott vöröshagymával, sárgarépával, zellerdarabbal együtt fazékba rakjuk. A borssal és a bouquet garnival fűszerezzük, (1. kép) és felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és 2-3 óráig kis lángon főzzük. A tetején képződő habot szűrőlapáttal időnként leszedjük (2. kép). Utána sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.

3. Egy éjjelen át hideg helyen állni hagyjuk, majd papírtörlővel a tetején képződött zsírt leszedjük (3. kép).

4. A levest félliternyire beforraljuk, és formába, esetleg a jégkockatartóba töltve megfagyasztjuk. Ahhoz, hogy 20 deciliter levest kapjunk, 15 deciliter vízzel fel kell hígítani.

Wonton-leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2921 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Wonton-leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
van itthon