Kukorica-krémleves csirkehússal

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kukorica-krémleves csirkehússal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg kukoricapép
2 szál ferdén vékonyra karikázott újhagyma
2 teáskanál szójaszósz
1 evőkanál kukoricaliszt
7 és fél dl csirkehúsleves
1 teáskanál

Elkészítés:

1. A csirkét hideg vízben megmossuk, és papírtörlővel leitatjuk a nedvességet. A csirkét egy robotgépbe tesszük, és finomra aprítjuk. Hozzáadjuk a sót.

2. Egy kis lábosban habosra verjük a tojásfehérjét. A tojásfehérjét beleforgatjuk a darált csirkehúsba.

3. A csirkehúslevest felforraljuk, és hozzáadjuk a kukoricapépet. A kukoricalisztet feloldjuk egy kis vízben, és a leveshez adjuk, addig keverjük, míg a keverék besűrűsödik.

4. A hőfokot csökkentve hozzáadjuk a csirkekeveréket, egy habverővel darabokra bontjuk. Körülbelül 3 percig hagyjuk, hogy forrás nélkül átmelegedjen. Ízlés szerint szójaszósszal fűszerezzük. Újhagymával megszórva azonnal tálaljuk.

Csirke alapleves

Kép nélkül
75 dkg csirkecsont
40 dl víz
1 csokor bouquet garni
6 szem bors
1 db kockára vágott zeller
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 nagyobb fej kockára vágott vöröshagyma

1. A csirkecsontot és a farhátat apróra vágjuk, és a kockára vágott vöröshagymával, sárgarépával, zellerdarabbal együtt fazékba rakjuk. A borssal és a bouquet garnival fűszerezzük, (1. kép) és felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és 2-3 óráig kis lángon főzzük. A tetején képződő habot szűrőlapáttal időnként leszedjük (2. kép). Utána sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.

3. Egy éjjelen át hideg helyen állni hagyjuk, majd papírtörlővel a tetején képződött zsírt leszedjük (3. kép).

4. A levest félliternyire beforraljuk, és formába, esetleg a jégkockatartóba töltve megfagyasztjuk. Ahhoz, hogy 20 deciliter levest kapjunk, 15 deciliter vízzel fel kell hígítani.

Kukorica-krémleves csirkehússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1486 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Kukorica-krémleves csirkehússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
twitter