Kukorica-krémleves csirkehússal



Elkészítés:
1. A csirkét hideg vízben megmossuk, és papírtörlővel leitatjuk a nedvességet. A csirkét egy robotgépbe tesszük, és finomra aprítjuk. Hozzáadjuk a sót.
2. Egy kis lábosban habosra verjük a tojásfehérjét. A tojásfehérjét beleforgatjuk a darált csirkehúsba.
3. A csirkehúslevest felforraljuk, és hozzáadjuk a kukoricapépet. A kukoricalisztet feloldjuk egy kis vízben, és a leveshez adjuk, addig keverjük, míg a keverék besűrűsödik.
4. A hőfokot csökkentve hozzáadjuk a csirkekeveréket, egy habverővel darabokra bontjuk. Körülbelül 3 percig hagyjuk, hogy forrás nélkül átmelegedjen. Ízlés szerint szójaszósszal fűszerezzük. Újhagymával megszórva azonnal tálaljuk.
Csirke alapleves

1. A csirkecsontot és a farhátat apróra vágjuk, és a kockára vágott vöröshagymával, sárgarépával, zellerdarabbal együtt fazékba rakjuk. A borssal és a bouquet garnival fűszerezzük, (1. kép) és felöntjük a vízzel.
2. Felforraljuk, és 2-3 óráig kis lángon főzzük. A tetején képződő habot szűrőlapáttal időnként leszedjük (2. kép). Utána sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.
3. Egy éjjelen át hideg helyen állni hagyjuk, majd papírtörlővel a tetején képződött zsírt leszedjük (3. kép).
4. A levest félliternyire beforraljuk, és formába, esetleg a jégkockatartóba töltve megfagyasztjuk. Ahhoz, hogy 20 deciliter levest kapjunk, 15 deciliter vízzel fel kell hígítani.