Garnélás omlett osztrigaszósszal

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Garnélás omlett osztrigaszósszal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál osztrigaszósz
5 db tojás
40 dkg nyers garnélarák
1 db 5 cm-es, frissen reszelt gyömbér
2 evőkanál rizsbor
2 evőkanál szójaszósz
½ teáskanál őrölt fehérbors
½ teáskanál
2 evőkanál víz
6 szál apróra vágott újhagyma
12 és fél dkg konzerv bambuszrügy
2 teáskanál kukoricaliszt
1 evőkanál víz
3 evőkanál olaj
A körítéshez:
ízlés szerint vékonyra szeletelt újhagyma

Elkészítés:

1. A gombát forró vízbe áztatjuk 20 percre, vagy míg megpuhul; lecsepegtetjük, vékonyra szeleteljük (1. kép), kemény szárát kidobjuk.

2. A garnélát kibontjuk a páncéljából, tápcsatornáját eltávolítjuk, húsát durvára aprítjuk.

3. Egy wokban 1 evőkanál olajat felhevítünk, és nagyon erős lángon 2 percig keverve sütjük a gyömbért és a garnélahúst; egy tányérra tesszük. A wokba tesszük a durvára aprított bambuszrügyet, az újhagymát és a gombát, és 1 percig keverve sütjük. Egy tányérra tesszük, és papírtörlővel tisztára töröljük a wokot.

4. Egy tálban a tojásokat, a vizet, a sót és a borsot habosra verjük. A maradék olajat a wokba öntjük, körbefuttatjuk, hogy bevonja az alját és az oldalát. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, míg az olaj csaknem füstölni kezd. A tojáskeveréket még egyszer gyorsan felverjük, és beleöntjük a nagyon forró wokba, a wokot körbeforgatjuk (2. kép), hogy a tojáskeverék fél cm vastagon bevonja az oldalát. 1 percig sütjük. Egy szűrőkanállal, hogy minden lé lecsepegjen róluk, a garnélát és a bambuszrügy-keveréket óvatosan és gyorsan az omlettre kanalazzuk. Egy falapáttal óvatosan felemeljük az omlett szélét, és a wokot úgy megdöntjük, hogy az alján maradt nyers tojás egy része aláfolyjon. Ezt megismételjük az omletten körben különböző helyeken. Körülbelül 2 percig sütjük, míg az alja ropogós barna lesz, és megszilárdul. Egy kenőlapáttal 4-5 részre osztjuk az omlettet, és mindegyik részt megfordítjuk, hogy a másik oldala is megsüljön (3. kép). Amikor mindegyik rész alja kissé megszilárdult, áttesszük egy nagy lapos tányérra, a szeleteket úgy rendezzük el, ahogy a wokban voltak.

5. A wokba öntjük az osztrigaszószt, a szójaszószt és a rizsbort. Kikeverjük a kukoricalisztet a vízzel, és állandó keverés mellett a wokba öntjük, míg a szósz felforr, és kissé besűrűsödik. Az omlettre kanalazzuk, újhagymával körítve tálaljuk.

Garnélás omlett osztrigaszósszal Garnélás omlett osztrigaszósszal Garnélás omlett osztrigaszósszal
A tenger más gyümölcseivel is elkészíthetjük, például garnélával és fésűkagylóval vegyesen.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Garnélás omlett osztrigaszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1607 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Garnélás omlett osztrigaszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
hírlevél