Banános-zöldcitromos torta

Adag: 1 tortaforma (10 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db banán
30 dkg liszt
1 csipet
másfél teáskanál sütőpor
18 dkg barna cukor
1 teáskanál reszelt zöldcitromhéj
1 db felvert tojás
15 dkg krémsajt
12 dkg mazsola
A banán pépesítéséhez:
1 evőkanál zöldcitromlé
A díszítéshez:
ízlés szerint banánszirom
ízlés szerint zöldcitromhéj
A kikenéshez:
igény szerint vaj
A mázhoz:
1 teáskanál zöldcitromlé
1 teáskanál reszelt zöldcitromhéj
12 dkg porcukor

Elkészítés:

1. Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, és sütőpapírral kibélelünk. A lisztet, a sót és a sütőport tálba szitáljuk, és hozzákeverjük a cukrot és a zöldcitromhéjat.

2. A közepébe mélyedést nyomunk, ebbe kerül a tojás, a zöldcitromlével pépesített banán, a krémsajt és a mazsola. Fakanállal összedolgozzuk a hozzávalókat. A tésztát a formába töltjük, majd a tetejét elsimítjuk.

3. Előmelegített sütőben 180 °C-on 40-45 percig sütjük, amíg jól megemelkedik, és a közepébe szúrt fémtű tiszta marad. 10 percig a formában pihentetjük, majd rácsra borítjuk, hogy teljesen kihűljön.

4. A porcukrot a zöldcitromlével elkeverjük, hogy könnyű, de nem túl híg mázat kapjunk. Beleszórjuk a reszelt zöldcitromhéjat. A mázat a sütemény tetejére locsoljuk, és hagyjuk lefolyni az oldalán. Banánszirommal és zöldcitromhéjjal díszítjük. A tortát 15 percig pihentetjük, hogy a máz megkössön.

Banános-zöldcitromos torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2057 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Banános-zöldcitromos torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
pinterest