Morzsás sütemény almával

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Morzsás sütemény almával
Adag: 1 tortaforma (8 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg alma
1 evőkanál tej
2 db tojás
12 dkg világos nádcukor
1 csipet
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál sütőpor
18 dkg liszt
12 dkg vaj
A kikenéshez:
kevés vaj
A megszóráshoz:
ízlés szerint porcukor
A tetejére:
8 dkg világos nádcukor
6 evőkanál vaj
12 dkg liszt
1 csapott teáskanál sütőpor

Elkészítés:

1. Egy 23 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, és sütőpapírral kibélelünk. A morzsához a lisztet tálba szitáljuk, és a vajjal morzsásra dolgozzuk össze. A cukrot hozzákeverjük, és félretesszük.

2. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és vékonyan felszeleteljük. A tésztához a lisztet a fahéjjal és a sóval tálba szitáljuk. Egy másik tálban a vajat és a cukrot könnyű krémmé keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, az utolsót egy kis liszttel. Óvatosan hozzákeverjük a maradék liszt felét, majd a tejjel együtt a többit is.

3. A tésztát a formába töltjük, és elsimítjuk a tetejét. Az almaszeleteket egyenletesen elosztjuk a tetején, és megszórjuk a morzsával. Előmelegített sütőben 180 °C-on 60 percet sütjük, amíg jól megemelkedik, és aranyszínű lesz. A formában hagyjuk kihűlni, majd megszórjuk porcukorral, és tálaljuk.

Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.
Félédes, fehér habzóbor illik hozzá.
Morzsás sütemény almával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1390 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Morzsás sütemény almával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
facebook