Csokoládétorta gazdagon

Adag: 1 tortaforma (10-12 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db narancs leve és reszelt héja
10 dkg mazsola
6 dkg apróra vágott, pirított mandula
1 csipet
½ teáskanál sütőpor
6 dkg liszt
1 teáskanál vaníliaaroma
4 nagyobb felvert tojás
18 dkg darabolt vaj
A díszítéshez:
ízlés szerint átszitált porcukor
A kikenéshez:
kevés vaj

Elkészítés:

1. A mazsolát kis tálba tesszük, a narancslével leöntjük, és 20 percig áztatjuk benne. Egy 25 cm átmérőjű kerek, kivehető aljú tortaformát sütőpapírral kibélelünk, a papírt megvajazzuk, és félre tesszük.

2. A vajat és a legalább 70% kakaótartalmú csokoládét lábosban közepes hőfokon kevergetve felolvasztjuk, majd levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.

3. A tojást, a cukrot és a vaníliaaromát a robotgép habverőjével 3 percig verjük, amíg könnyű és habos lesz. Ekkor belekeverjük a kihűlt csokoládét.

4. A mazsolát, ha nem szívta fel az összes narancslevet, leszűrjük. A lisztet, a darált mandulát, a sütőport és a sót tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a mazsolát, a narancshéjat és az aprított mandulát, és az egészet összekeverjük.

5. A tésztát a formába öntjük, a tetejét elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180 °C-on 40 percig sütjük, amíg a közepébe szúrt fémtű tiszta marad, és a széle kissé elválik a formától. 10 percig a formában hagyjuk, majd rácsra tesszük. Tálalás előtt porcukorral meghintjük.

Igen testes édes, nemesrothadásos, magas savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Csokoládétorta gazdagon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1319 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Csokoládétorta gazdagon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
vegetáriánus ételek