Karibi kókusztorta

Adag: 1 egész (8 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 evőkanál kókuszkrém
5 evőkanál ananászdzsem
28 dkg puha vaj
18 dkg világos nádcukor
3 db tojás
18 dkg liszt
2 és fél teáskanál sütőpor
½ teáskanál frissen reszelt szerecsendió
28 dkg porcukor
A díszítéshez:
ízlés szerint pirított kókuszreszelék
A kikenéshez:
kevés vaj

Elkészítés:

1. Két 20 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, és sütőpapírral kibélelünk. 18 dkg vajat, a cukrot és a tojásokat simára és habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a szerecsendiót. Jól összedolgozzuk, majd belekeverjük a kókuszreszeléket és 2 evőkanál kókuszkrémet.

2. A tésztát elosztjuk a tortaformákban, a tetejüket elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180 °C-on 25 perc alatt aranyszínűre sütjük őket. A tortalapokat 5 percig a formában pihentetjük, majd kiborítjuk, eltávolítjuk a sütőpapírt, és hagyjuk őket teljesen kihűlni.

3. A porcukrot tálba tesszük, és a maradék vajjal és kókuszkrémmel összedolgozzuk. Jól felverjük. Az egyik tortalapot előbb az ananászdzsemmel, majd a krém felével megkenjük. Rátesszük a másik lapot. A tetején szépen elkenjük a maradék krémet, és megszórjuk a pirított kókuszreszelékkel.

Karibi kókusztorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1970 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Karibi kókusztorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
lexikon