Csokoládés-mogyorós kuglóf

| Csokoládés-mogyorós kuglóf receptek
Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csokoládés-mogyorós kuglóf
Adag: 11 sütőforma (88 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
11 evőkanál kakaópor
132 dkg darált mogyoró
198 dkg puha vaj
143 dkg barna cukor
198 dkg liszt
16 és fél teáskanál sütőpor
11 teáskanál őrölt szegfűbors
33 db felvert tojás
22 evőkanál fekete kávé
A beszóráshoz:
ízlés szerint porcukor
A kikenéshez:
kevés vaj
A kilisztezéshez:
kevés liszt

Elkészítés:

1. Egy 19 cm átmérőjű kuglófformát kivajazunk és kilisztezünk. A vajat a barna cukorral nagy tálban simára és habosra keverjük. A lisztet, a sütőport, a kakaóport és az őrölt szegfűborsot egy másik tálba szitáljuk.

2. A tojásokat egyenként belekeverjük a vajkrémbe, a második és harmadik tojáshoz adunk egy-egy evőkanál lisztet is. Végül beleöntjük a maradék lisztet, a darált mogyorót és a kávét.

3. A tésztát az előkészített kuglófformába töltjük. Előmelegített sütőben 180 °C-on 40-45 percig sütjük, amíg szépen felemelkedik és megszilárdul. 10 percig a formában pihentetjük, majd rácsra tesszük hűlni. Megszórjuk porcukorral, és tálaljuk.

Csokoládés-mogyorós kuglóf
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1738 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Csokoládés-mogyorós kuglóf
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
könyvek