Csokoládés-mogyorós kuglóf

| Csokoládés-mogyorós kuglóf receptek
Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csokoládés-mogyorós kuglóf
Adag: 1 sütőforma (8 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál kakaópor
12 dkg darált mogyoró
18 dkg puha vaj
13 dkg barna cukor
18 dkg liszt
másfél teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt szegfűbors
3 db felvert tojás
2 evőkanál fekete kávé
A beszóráshoz:
ízlés szerint porcukor
A kikenéshez:
kevés vaj
A kilisztezéshez:
kevés liszt

Elkészítés:

1. Egy 19 cm átmérőjű kuglófformát kivajazunk és kilisztezünk. A vajat a barna cukorral nagy tálban simára és habosra keverjük. A lisztet, a sütőport, a kakaóport és az őrölt szegfűborsot egy másik tálba szitáljuk.

2. A tojásokat egyenként belekeverjük a vajkrémbe, a második és harmadik tojáshoz adunk egy-egy evőkanál lisztet is. Végül beleöntjük a maradék lisztet, a darált mogyorót és a kávét.

3. A tésztát az előkészített kuglófformába töltjük. Előmelegített sütőben 180 °C-on 40-45 percig sütjük, amíg szépen felemelkedik és megszilárdul. 10 percig a formában pihentetjük, majd rácsra tesszük hűlni. Megszórjuk porcukorral, és tálaljuk.

Csokoládés-mogyorós kuglóf
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1074 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Csokoládés-mogyorós kuglóf
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
tippek, fortélyok