Marokkói narancsos mandulatorta

Adag: 1 tortaforma (8 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db narancs
13 dkg puha vaj
13 dkg világos nádcukor
2 db tojás
18 dkg búzadara
másfél teáskanál sütőpor
A kikenéshez:
kevés vaj
A megszóráshoz:
ízlés szerint porcukor
A sziruphoz:
1 kiskanál őrölt kardamom
13 dkg porcukor
3 dl narancslé
A tálaláshoz:
ízlés szerint joghurt

Elkészítés:

1. A narancs héját lereszeljük, valamennyit félreteszünk a díszítéshez, és a narancs egyik felét kifacsarjuk. A vajat, a narancshéjat és a cukrot tálban simára és habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat.

2. Egy másik tálban összekeverjük a búzadarát, a darált mandulát és a sütőport, majd beleforgatjuk a krémbe. A tésztát kivajazott és sütőpapírral kibélelt, 20 cm átmérőjű tortaformába töltjük. Előmelegített sütőben 180 °C-on 30-40 percig sütjük, amíg szépen felemelkedik, és a közepébe szúrt fémtű tiszta marad. 10 percig a formában hagyjuk hűlni.

3. A sziruphoz a narancslevet, a cukrot, az őrölt kardamomot lábosba tesszük, és takaréklángon addig melegítjük, amíg a cukor felolvad. Ekkor felforraljuk, és 4 percig főzzük, vagy amíg besűrűsödik.

4. A süteményt kiborítjuk egy mély tálra. Hústűvel beszurkáljuk a meleg torta tetejét. A szirup háromnegyedét rákanalazzuk a süteményre, és 30 percig állni hagyjuk. Megszórjuk porcukorral, és felszeleteljük. A maradék sziruppal meglocsolva, egy-egy kanál narancshéjjal díszített joghurttal tálaljuk.

Marokkói narancsos mandulatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4894 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Marokkói narancsos mandulatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
szótár