Torta de cielo
Mexikói mandula torta
Elkészítési idő:
70 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 1 tortaforma (4-6 szelet)
A díszítéshez:
igény szerint pirított mandula
A kenéshez:
igény szerint vaj
A meghintéshez:
igény szerint porcukor
Elkészítés:
1. Egy 20 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, és sütőpapírral kibélelünk.
2. A mandulát konyhai robotgépben finomra őröljük.
3. A vajat a cukorral egy nagy tálban simára és habosra verjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a mandulát, a vanília- és a mandulaaromát, és jól elkeverjük. Beleszitáljuk a lisztet és a sót, és lazán beleforgatjuk.
4. A tésztát az előkészített formába töltjük, a tetejét elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180 °C-on 40-50 percig sütjük.
5. Kivesszük a sütőből, és süteményrácson hagyjuk kihűlni. A tálaláshoz megszórjuk porcukorral, és szeletelt pirított mandulával díszítjük.