Kávétorta karamellkrémmel

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kávétorta karamellkrémmel
Adag: 1 tortaforma (8 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 dl fekete, erős kávé
18 dkg puha vaj
18 dkg világos nádcukor
3 db felvert tojás
23 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
A kenéshez:
kevés vaj
A krémhez:
3 evőkanál világos nádcukor
60 dkg porcukor
13 dkg vaj
1 és ¼ dl tej

Elkészítés:

1. Két 20 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, és sütőpapírral kibélelünk. A vajat és a cukrot robotgéppel simára és habosra verjük. Apránként hozzáadjuk a tojásokat, majd a lisztet és a kávét. A tésztát elosztjuk a tortaformákban, és előmelegített sütőben 180 °C-on 30 percig sütjük, amíg a sütemény szépen megemelkedik és megszilárdul. A tortalapokat 5 percig a formában hagyjuk, majd kifordítjuk, eltávolítjuk róluk a sütőpapírt, és áttesszük őket egy rácsra.

2. A krémhez a tejet és a vajat lábosba tesszük, és alacsony hőfokon addig keverjük, amíg a vaj elolvad. Levesszük a tűzről, és félretesszük. A nádcukrot lábosba tesszük, és kis lángon folyamatosan keverve aranyszínű karamellé olvasztjuk. Levesszük a tűzről, és beleöntjük a meleg tejet. Visszatesszük a tűzre, és addig keverjük, amíg a karamell feloldódik.

3. Levesszük a tűzről, és apránként belekeverjük a porcukrot, közben folyamatosan verjük, hogy a krém kenhető állagú legyen. A lapokat egy kis krémmel összeragasztjuk, majd megkenjük a torta oldalát és tetejét is. A csokoládéval bevont kávészemekkel díszítjük.

Kávétorta karamellkrémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 7076 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Kávétorta karamellkrémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
recepttár