Töltött libanyak

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db lebőrözött libanyak
20 dkg darált hús
1 db szikkadt zsemle
1 dl tej
4 gerezd zúzott fokhagyma
1 db keményre főzött tojás
1 db kissé felvert tojás
1 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem
1 kávéskanál szárított majoránna
1 evőkanál olaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

A nyakról a bőrt lehúzzuk, a keskenyebb végét bekötjük. A zsemlét beáztatjuk a tejbe, majd jól kinyomjuk. A fokhagymát összezúzzuk, a főtt tojást apróra vágjuk. Nagyobb tálban összekeverjük mindezt a darált hússal, a kissé felvert tojással, sózzuk, borsozzuk, a petrezselyemmel és a majoránnával ízesítjük. A töltelékkel a libanyakat megtöltjük, a végét bevarrjuk, a külsejét megkenjük olajjal, kevés vizet öntünk alá, és közepesre előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Sütés közben saját levével időnként meglocsoljuk. Tálalhatjuk melegen és hidegen, vékony szeletekre vágva. Köríthetjük vele a ludaskását is.

Száraz rozé illik hozzá.
Siller illik hozzá.
Töltött libanyak
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3402 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
Kép nélkül
Töltött libanyak
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
recepttár