Piskótatorta

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető olcsó
Piskótatorta
Adag: 2 tortaforma (8-10 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál málnalekvár
18 dkg szobahőmérsékletű vaj
18 dkg porcukor
3 db felvert tojás
18 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 csipet
A tálaláshoz:
1 evőkanál porcukor

Elkészítés:

1. Két 20 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, és sütőpapírral kibélelünk.

2. A vajat és a cukrot robotgéppel simára és habosra verjük. Apránként hozzáadjuk a tojást.

3. A lisztet, a sütőport és a sót beleszitáljuk, és fakanállal óvatosan beleforgatjuk. A keveréket elosztjuk a formákban, a tetejüket elsimítjuk. Ugyanarra a rácsra helyezve előmelegített sütőben 180 °C-on 25-30 percig sütjük, amíg a tészta szépen felemelkedik, aranyszínű lesz, és kissé elválik a sütőforma szélétől.

4. Kivesszük a sütőből, és 1 percig a formában hagyjuk. Lekerekített pengéjű késsel meglazítjuk a torták szélét. Tiszta konyharuhára borítjuk, eltávolítjuk a sütőpapírt, és áttesszük őket egy rácsra (így a rács nem hagy nyomot a torták tetején). Miután teljesen kihűltek, az egyiket megkenjük lekvárral, a másikat ráhelyezzük, és porcukorral megszórjuk.

Piskótatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3339 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Piskótatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
szólj hozzá, értékelj