Datolyás-diós sütemény

Adag: 1 sütőforma (10 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db félbevágott dió
6 dkg apróra vágott dió
22 dkg darabolt, kimagozott datolya
1 teáskanál sütőpor
3 db felvert tojás
18 dkg barna cukor
½ dl víz
1 db narancs leve és reszelt héja
18 dkg vaj
A díszítéshez:
ízlés szerint narancshéj
A kikenéshez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Egy 1 liter űrtartalmú, hosszúkás sütőformát kivajazunk, és sütőpapírral kibélelünk. A datolyát a narancshéjjal, a narancslével és a vízzel lábosba tesszük, és közepes tűzön kevergetve 5 perc alatt pürésre főzzük.

2. A vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, majd a lisztet és az aprított diót. A keverék egyharmadát a formába töltjük, majd ráöntjük a datolypüré felét.

3. A rétegeket megismételjük, legfelülre tészta kerül. A fél diószemeket elrendezzük a tetején. Előmelegített sütőben 160 °C-on 60 percig vagy valamivel tovább sütjük, amíg a tészta szépen megemelkedik és megszilárdul. 10 percig a formában hagyjuk, majd rácsra borítjuk. Narancshéjjal díszítve, szeletekre vágva kínáljuk.

Datolyás-diós sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2905 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Datolyás-diós sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
pinterest