Sárgarépatorta



Elkészítés:
1. A tojást felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és az olajat, és elkeverjük. Beleöntjük a reszelt sárgarépát, az átszitált lisztet, a szódabikarbónát és a fűszereket, és az egészet jól összekeverjük.
2. A tésztát a kivajazott formába töltjük, és előmelegített sütőben 190 °C-on 40-50 percig sütjük, amíg a sütemény szépen megemelkedik, és a széle elválik a sütőformától. Kivesszük a sütőből, kis ideig a formában hagyjuk hűlni, majd rácsra borítjuk.
3. A krémhez a hozzávalókat tálba tesszük, és 2-3 percig verjük, hogy lágy, krémes legyen.
4. Amikor a sütemény teljesen kihűlt, a tetejét megkenjük a krémmel, villával eligazítjuk, és hagyjuk megszilárdulni, mielőtt 16 szeletre vágjuk. Légmentesen záródó dobozban egy hétig eláll.