Sárgarépatorta

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sárgarépatorta
Adag: 1 sütőforma (16 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg reszelt sárgarépa
2 db tojás
18 dkg barna cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál reszelt szerecsendió
12 dkg apróra vágott dió
A kikenéshez:
igény szerint vaj
A krémhez:
1 teáskanál reszelt narancshéj
1 teáskanál reszelt citromhéj
8 dkg porcukor
12 dkg félzsíros krémsajt
4 evőkanál puha vaj

Elkészítés:

1. A tojást felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és az olajat, és elkeverjük. Beleöntjük a reszelt sárgarépát, az átszitált lisztet, a szódabikarbónát és a fűszereket, és az egészet jól összekeverjük.

2. A tésztát a kivajazott formába töltjük, és előmelegített sütőben 190 °C-on 40-50 percig sütjük, amíg a sütemény szépen megemelkedik, és a széle elválik a sütőformától. Kivesszük a sütőből, kis ideig a formában hagyjuk hűlni, majd rácsra borítjuk.

3. A krémhez a hozzávalókat tálba tesszük, és 2-3 percig verjük, hogy lágy, krémes legyen.

4. Amikor a sütemény teljesen kihűlt, a tetejét megkenjük a krémmel, villával eligazítjuk, és hagyjuk megszilárdulni, mielőtt 16 szeletre vágjuk. Légmentesen záródó dobozban egy hétig eláll.

Sárgarépatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2714 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Sárgarépatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
bevásárlólista