Rántott csirke

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rántott csirke
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg tisztított, egész csirke
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors
A panírozáshoz:
igény szerint liszt
igény szerint felvert tojás
igény szerint zsemlemorzsa
A sütéshez:
olaj

Elkészítés:

1. A csirkét kívül-belül lemossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, majd 8 részre vágjuk. 2. A máját a szárnycsontok közé dugjuk. Gyengén sózzuk, borsozzuk.

3. A tojást pici sóval jól felverjük, és a húsdarabokat a lisztbe, a tojásba és a zsemlemorzsába forgatjuk.

4. Mérsékelt tűzön, a bő olajban az első oldalát fedő alatt sütjük, majd megfordítjuk, és fedő nélkül aranysárgára sütjük.

5. Kellő ideig végezzük a sütést, hogy belül se maradjon nyers a hús. A szárny sütés közben fröcskölhet!

Ha több csirkét rántunk egyszerre, az egyféle darabokat (combot, mellet) egyszerre süssük. Petrezselymes vagy sült burgonyával, friss salátával tálalhatjuk.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Rántott csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1377 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
Rántott csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
szólj hozzá, értékelj