Erdélyi vadashús

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 szál sárgarépa
2 evőkanál zsír
1 kiskanál egész feketebors
2 evőkanál liszt

Elkészítés:

A marhafelsált annyi vízzel tesszük főni, hogy ellepje. Ha forr, a habját mindig leszedjük. Beledobjuk a karikára vágott vöröshagymát, az apróra vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, sót, babérlevelet és szemes borsot. Lefedve lassú tűzön puhára főzzük, majd a tűzről levéve ecettel savanyítjuk. Ebben a páclében hagyjuk a húst legalább 3 napig. Fogyasztás előtt felmelegítjük és a húst felszeleteljük. Közben a zöldséget kihalásszuk, kevés cukorral szép barnára megpirítjuk és a páclével felengedve áttörjük. Zsírból és lisztből barna rántást készítünk, felengedjük a zöldséggel; mustárral, sóval ízesítjük és a húst visszatéve átforraljuk. Tálalás előtt tejfelt is adhatunk hozzá.

Zsemlegombóccal vagy makarónival tálaljuk.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Erdélyi vadashús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2797 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fűszerek könyve
Fűszerek könyve
(Mezőgazdasági Kiadó, 1985)

bővebben...
Kép nélkül
Erdélyi vadashús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fűszerek könyve
Fűszerek könyve
(Mezőgazdasági Kiadó, 1985)

bővebben...
most van szezonja