Sonkás kifli

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sonkás kifli
Adag: 2 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg főtt füstölt sonka
20 dkg rétesliszt
50 dkg finomliszt
1 csokor friss tárkony
2 dl tejföl
1 teáskanál
2 dkg élesztő
20 dkg burgonya
6 dkg szójaliszt
4 dkg búzacsíra
10 dkg búzakorpa

Elkészítés:

1. A liszteket a sóval egy mély tálban összekeverjük, a közepébe mélyedést fúrunk és beletesszük a főtt, áttört burgonyát és a kovászt, majd összeelegyítjük.

2. Langyos vízzel, fokozatosan adagolva, rugalmas tésztává dagasztjuk.

3. A tetejét belisztezzük, tiszta szalvétával vagy konyharuhával letakarjuk és szobahőmérsékleten a duplájára kelesztjük.

4. Miután megkelt, lisztezett deszkán újból kissé átgyúrjuk.

5. A kész kenyértésztából négy cipót szakítunk, lisztezett deszkán kerek lappá nyújtjuk és négyfelé vágjuk.

6. A sonkát megdaráljuk, a tejföllel összekeverjük és a tésztalapokat bekenjük a krémmel, vigyázva, hogy a szélét kihagyjuk. Meghintjük finomra vágott tárkonylevéllel és kifliformára feltekerjük.

7. Kikent tepsibe tesszük, letakarva még egyszer megkelesztjük, a tetejét tojással megkenjük és 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt megsütjük.

Sonkás kifli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1864 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Házi pékség
Házi pékség
(Aranyhal Kiadó, 2001)

A mai gyerekek talán nem is nagyon hallottak róla, hiszen a kenyérsütés fáradságos munkáját ma már kevesen vállalják a régi, sütőkemencés módon. Meg aztán ugyan kinek van ideje munka mellett hetente több kiló lisztből... bővebben...
Sonkás kifli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Házi pékség
Házi pékség
(Aranyhal Kiadó, 2001)

A mai gyerekek talán nem is nagyon hallottak róla, hiszen a kenyérsütés fáradságos munkáját ma már kevesen vállalják a régi, sütőkemencés módon. Meg aztán ugyan kinek van ideje munka mellett hetente több kiló lisztből... bővebben...
google+